EU Elections 24 – Danish

Det kommende valg til Europa-Parlamentet, der afholdes fra den 6. til den 9. juni 2024,

#EU_elections24_Palestine

Det kommende valg til Europa-Parlamentet, der afholdes fra den 6. til den 9. juni 2024, er en afgørende mulighed for at forsvare de grundlæggende principper, der ligger til grund for det palæstinensiske folks rettigheder. Vi står i en kritisk situation, hvor en folkemorderisk krig mod palæstinenserne fortsætter, og afskyelige forbrydelser mod menneskeheden fortsætter med uformindsket styrke.

Denne konflikt har efterladt utallige ofre i sit kølvand, med titusinder af dræbte og sårede, og med tvangsforflyttelse af mere end halvanden million borgere. Levevilkårene er blevet betydeligt forværret, og folk er blevet berøvet livsvigtige ressourcer som vand, mad, medicin, elektricitet og kommunikationstjenester. Den bevidste ødelæggelse af vigtig infrastruktur som hospitaler, skoler og universiteter har ført til hungersnød, alvorlige sundhedsproblemer og udbredte psykologiske traumer. Desuden har disse handlinger skabt en miljøkatastrofe, der øger risikoen for sygdomsudbrud og fremtidige epidemier.

Ikke desto mindre har EU undladt at fordømme forbrydelserne begået af den israelske besættelse, undladt at tage de afgørende skridt, der er nødvendige for at afslutte disse grusomheder, og undladt at udøve tilstrækkeligt pres på den stat, der er ansvarlig for disse krigsforbrydelser.

Det internationale system, herunder menneskerettighedsrammer, international lov og aftaler samt FN-organer, har vist en manglende evne til at beskytte uskyldige palæstinensere i løbet af de sidste 75 år, hvilket har givet anledning til dyb bekymring bland europæiske borgere. Denne historie afspejler en verden, hvor retfærdighed synes uden for rækkevidde, hvor international lov ignoreres, og hvor globale organisationer undlader at håndtere forbrydelser, især når gerningsmændene er Israel, USA eller europæiske medlemsstater.

I Europa-Parlamentet stemte mere end 500 medlemmer for en resolution, der bekræfter Israels ret til selvforsvar, men som ignorerer besatte folks ret til at gøre modstand mod deres undertrykkere, og som undlader at fordømme krigen i Gaza som folkemord. Nogle europæiske ledere er gået så vidt som til bevidst at skjule fakta eller manipulere med international lov for at retfærdiggøre deres politiske støtte til Israel, og mange europæiske partier støttede krigsforbryderne, enten motiveret af snævre interesser, tilpasning til amerikanske dagsordener, israelsk pres eller en malplaceret følelse af skam som følge af historiske uretfærdigheder begået mod det jødiske samfund i Europa af deres forældre eller bedsteforældre. Straffen for denne skam bliver uretfærdigt overført på palæstinenserne.

Med omkring 6000 offentlige protester/arrangementer og krav om en ændring af den officielle holdning har de europæiske politikere skuffet deres vælgere ved at svigte den tillid, der er blevet vist dem siden valget i 2019. Denne holdning har impliceret Europa som medskyldig i disse forbrydelser, isoleret det sammen med USA og Israel på den internationale scene og undermineret tilliden til Europas evne til at opretholde retfærdighed og international lov.

Nu hvor valget i 2024 nærmer sig, er det afgørende, at vi vælger repræsentanter, der deler vores værdier og sætter europæiske interesser først. Lad os kæmpe for retfærdighed for undertrykte folk, for mindretalsrettigheder, for ytringsfrihed og mod had i Europa.

WE VOT FOR PALESTINIAN RIGHTS DEFENDERS

European Palestinian Council For Political Relations
Head office: Schuman 6, 1040 Brussels, Belgium
Tel: +32492369558

On Twitter 
www.eupac.net
info@eupac.net

   

Leave a Comment

Your email address will not be published.